LES COSES SEMPRE ES PODEN FER D'UNA ALTRA MANERA. JA TROBARÉ LA FORMA



dimarts, 1 de gener del 2013

MÚSICA PER MILLORAR ELS RESULTATS ESCOLARS
























Ahir (31/12/2012) el diari ARA va pulbicar un article que parla de la importància d'ensenyar i aprendre música a l'escola. 

Aquest article es fa ressò de les investigacions fetes per Maria Andreu i Duran del departament de didàctica de l'expressió musical, plàstica i corporal de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que l'autora fa públiques a la seva tesi doctoral sobre L'assoliment de les competències bàsiques en alumnes de centres integrats de primària i música. 

En aquest treball, l'autora demostra que l'aprenentatge musical ajuda l'alumnat  a obtenir més bons resultats i a assolir més bé les competències bàsiques.

"l'educació musical i l'artística en general ajuden a la formació de la persona"

"la millora significativa de resultats (...) es produeix quan s'integra la música de manera substancial dins el currículum, i no com una assignatura o una activitat extraescolar més" 
De tot això, els que ens dediquem una mica a l'ensenyament, ja ens n'haviem adonat,  però no deixaven de ser intuicions. A partir d'ara ens podrem agafar a les xifres.

... Algú, però, hauria de comfirmar una altra intuició. A l'escola on treballo -Oms i de Prat- a part d'haver-hi alumnes músics hi ha molts alumnes nedadors i aquests també solen ser alumnes exitosos -mens sana in corpore sano-. Algun dia, algú hauria de fer unes estadístiques.

enllaç a l'article: Música millorar els resultats escolars



2 comentaris:

  1. Els nedadors, a part d'això del "corpore sano" també treballen habilitats com l'esforç, la responsabilitat, l'autonomia, la constància... I segurament això crea unes estructures mentals i uns hàbits que afavoreixen l'èxit en altres empreses encara que no siguin pròpiament les de nedar... De la mateixa manera que la música treballa habilitats i competències que despre´s són útils per afrontar altres tasques extramusicals.
    Ep! és només una opinió...
    Eladi

    ResponElimina
  2. completament d'acord: una dificultat no és un problema, és un repte!

    ResponElimina